Tisztelt Partnereink!

Ez az év tényleg kicsit más volt, mint a többi. Két járványhullám és egy elhúzódó gazdasági válság között kellene megtalálnunk a karácsonyhoz vezető meghittséget, nyugalmat. Nem biztos, hogy mindenkinek egyszerű lesz. A jó partneri kapcsolatok fenntartása most különösen fontos, talán ezek átlendíthetnek a nehézségek egy részén. Bíznunk kell egymásban, hogy amikor véget ér majd a válság, még nagyobb erőbedobással folytathassuk gyümölcsöző együttműködésünket. Az Euroflow csapata nevében kívánunk Önöknek békés karácsonyt, és mindenekfelett egészséget adó új évet!

Aktuális

Az ősz folyamán az egyik partnerünknél hálózati meghibásodást okozott egy fém gömbcsap testének repedése. A gömbcsap közvetlenül kapcsolódott egy PLASSON s1 könyökhöz, mely hibátlanul üzemelt. A szétrepedt fém gömbcsapot természetesen cserélték, de a PLASSON s1 könyök nem szorult cserére: annak szét-, majd összeszerelése után a nyomáspróba tökéletes eredménnyel zárult.

Ez a példa is bizonyítja a PLASSON s1 termékcsalád megbízhatóságát, hosszú élettartamát és többszöri újrahasználhatóságát.

Nem véletlenül alkalmazzák a szolgáltatók és kivitelezők is előszeretettel a PLASSON s1 termékcsaládokat a végleges vezetékek mellett az ideiglenes hálózatok (úgynevezett „repülő vezetékek”) többszöri kiépítésére és viszszabontására.

Bemutatjuk

A PLASSON LEGÚJABB MECHANIKUS RÖGZÍTÉSŰ NEM NYOMÁS ALATTI ÉS NYOMÁS ALATTI MEGFÚRÓ CSALÁDJÁT

A minősített polietilén hegesztők országos hiánya, továbbá a vízhálózati termékek alkalmazásának rohamos egyszerűsítési törekvése eredményezte a polietilén csövek nyomás alatti- és nem nyomás alatti megfúrástechnológiájának továbbfejlesztését a MECHANIKUS (azaz csavaros) rögzítésű idomok irányába.

Előnye a legalább 50% összköltség megtakarítás:

– minimális szerszám- és eszközigény:
1 db villáskulcs + 1 db Lt. 12 mm-es imbuszkulcs
– egyszerű, elronthatatlan szereléstechnológia
– két kivitel egy testben („2 in 1”):

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI:

VÉGLEGES nyomás alatti- és nem nyomás alatti vízhálózat megfúrások
IDEIGLENES („repülő”) vezetékek kiépítése, a „robusztus” öntvény megfúró idomok 100%-os kiváltásával

AZ EUROFLOW IVÓVIZES TERMÉKEINEK EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZTETÉSE – KÉT ENGEDÉLYEZTETÉSI ELJÁRÁS AZ ÍVÓVÍZHÁLÓZATI TERMÉKEK KAPCSÁN:

1

az OTH (ÁNTSZ) / Kormányhivatal / jelenleg Nemzeti Népegészségügyi Központ azt vizsgálja, hogy a vízzel érintkező anyagokra az ivóvíz gyakorol-e olyan hatást, hogy abból szerves anyag KIOLDÓDÁS (migráció) történik-e az emberi egészséget károsító mértékben és formában. Ez a vizsgálati eljárás jelenleg még nem harmonizált az Európai Unión belül, ami azt jelenti, hogy az EU nemzeti hatáskörbe utalta a vizsgálatot és az erről szóló engedélyek kiadásának jogát, vagyis törvényes módon csak OTH (ÁNTSZ) / Kormányhivatal / NNK engedéllyel építhetők be az ivóvízhálózatba az olyan termékek, melyek közvetlenül érintkeznek az ivóvízzel.

EPDM gumi felület mikroorganizmus réteggel fertőzve (ez nem Focus tolózár!)

Ennek hiányában nem lehet forgalmazni, beépíteni és üzemeltetni az ivóvízhálózati termékeket!

2

a DIN DVGW W270 vagy az azzal egyenértékű NSF WRc BS 6920 szerinti eljárások összessége azt vizsgálja, különböző módszerekkel, hogy a termékek ivóvízzel érintkező felületein milyen gyors és milyen mértékű az egészségkárosító mikrobiológiai fi lm-réteg felépülése (vastagság és sebesség tekintetében).
Az ivóvíz-hálózati szerelvényeknek az egyik legfontosabb követelménye felhasználói oldalról az, hogy több éves (akár több évtizedes) folyamatos üzem, azaz az ivóvízzel való közvetlen érintkezés során se fejlődjön ki számottevő biofilm (mikroorganizmus-réteg) a felületeken.

BS 6920 szerint minősített EPDM gumi felületen a mikroorganizmus réteg NEM jelenik meg – Focus tolózár erős nagyításban

A felhasználó számára elkerülhetetlen, hogy mindig körültekintően válassza meg, milyen termékek kerülnek beépítésre, és minden esetben utána járást igényel, hogy az adott terméknek megvannak-e a szükséges engedélyei.

 Az Euroflow vízhálózati termékei mindkét fent említett engedélyeztetési eljárásban pozitívan szerepeltek, vagyis teljes biztonsággal beépítheti őket!

HIDROGÉNGÁZ BEKEVERÉSE A FÖLDGÁZBA

  • a téma kiemelt fontosságú a szolgáltatók és a beszállítók számára is

Miért fontos?

  • a földgáz korlátozott módon áll rendelkezésre – a hidrogén elvileg korlátlanul (víz bontásával)
  • a földgáz égésterméke környezet-szennyező – a hidrogéné környezetbarát

Mi a különbség a két anyagban?

  • a földgázmolekula és a hidrogénmolekula méretei között nagyságrendi különbség van
  • a földgázmolekula hatása a szerkezeti anyagokra viszonylag jól ismert (ld. pl. a pentán-álló gumi anyagok kifejlesztése és sikeres alkalmazása évtizedek óta) – a hidrogén gáz hatása a szerkezeti anyagokra még további vizsgálatokat igényel

Mi az EUROFLOW Zrt gyártóinak véleménye e témában?

Legnagyobb német acélcső-beszállítónk, a Mannesmann Line Pipe GmbH legújabb fejlesztésű „Mannesmann H2ready” csövével, valamint elzáró szerelvény (AEON gáztolózár és B&D PE gömbcsap) és PE hálózatépítő anyagaink (Plasson) gyártói már lépéselőnyben vannak, évek óta kutatják ezt a témát, pozitív eredményekkel. Eddig nem kerültek elő olyan tényezők, melyek korlátoznák anyagaik beépítését a hidrogénnel kevert földgázzal üzemelő hálózatokba.

AEON BESZÁLLÍTÓNK MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍTŐ  GYÁRTMÁNYVÁLASZTÉKKAL ÁLL A HAZAI GÁZIPAR RENDELKEZÉSÉRE

H-2030 Érd, Aszfaltozó u. 27-29. • Tel.: (+36-23) 379-223, 379-224 • Fax: (+36-23) 379-222
E-mail: mail@euroflow.hu • Internet: www.euroflow.hu

Ha kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, kérjük, hívja kollégánkat:

Oberding Kornél 23 / 521 547