Tisztelt Partnereink!

Az elmúlt időszak történései után nem túlzás azt állítani, hogy tolózárak tekintetében új időszámítás kezdődött az EUROFLOW Zrt. életében. Vízellátás és gázszolgáltatás területén is prémium minőségben, csúcskategóriás tolózárakat tudunk ajánlani Partnereinknek.

 • a vízellátás területén a saját márkás FOCUS tolózárakat
 •  a gázszolgáltatás témakörében pedig az egyik világelső gyártó, az angol székhelyű Radius Systems csoporthoz tartozó AEON márkájú gáztolózárakat

MIÉRT SAJÁT MÁRKÁS FOCUS VÍZTOLÓZÁRAK?

 • évtizedek alatt kiérlelődött konstrukció
 • gazdaságos és környezettudatos gyártástechnológia
 • a legmodernebb anyagfelhasználás

Az EUROFLOW legkorszerűbb termékeit a legjobb ár-érték arány mellett építheti be hálózatába, garantálva annak  hosszútávú, biztonságos üzemeltetését. A FOCUS termékcsalád tagjai felhasználóink elvárásainak maximálisan megfelelnek.

A gyárban már ellenőrzött termékeket az Eurofl ow-hoz történt beérkezést követően saját, újbóli ellenőrzésnek vetettük alá. Így felhasználóinkhoz csak 100%-ban ellenőrzött, garantált minőségű termékek érkezhetnek. Mindezeken túl a hazai piacbevezetés során a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgép Laboratórium (BME Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék) segítségével hidraulikus és mechanikus terheléses (fárasztó)  vizsgálatokat is végeztünk kimagaslóan pozitív végeredménnyel.

Az érvényben levő magyarországi törvényi szabályozás szerint ivóvízzel érintkező termékeinket a területileg illetékes Kormányhivatal, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyilvántartásba vette. Minden termékünkhöz Teljesítmény-nyilatkozatot (D.o.P) adunk, melyben a termék műszaki tulajdonságait a gyártó részletesen  szavatolja. Felhasználói igények alapján szükségessé válhat az öntvény felületek epoxy bevonatára vonatkozó GSK minősítés, valamint az ivóvízzel érintkező felületek esetén a DIN DVGW W270, vagy az azzal egyenértékű, WRc NSF BS6920 szerinti, a felületekre vonatkozó antibakteriális minősítés is. (A GSK előírásai nemcsak egyszerűen megfelelnek az idevágó nemzeti és nemzetközi szabványoknak, pl.: DIN 30677, hanem
jelentősen meghaladják azokat.)

Ezek a forgalmazáshoz elengedhetetlenül szükséges engedélyek minden FOCUS tolózár esetében rendelkezésre állnak.

A különböző kialakítású FOCUS tolózárak konstrukciója, gyártás és anyagtechnológiája tekintetében néhány alapelvből nem engedünk. Az öntvény alapanyag gömbgrafi tos öntöttvas (GGG40, vagy GGG50) epoxy bevonattal. A tömör gumi tömítések, vagy gumival bevont fém alkatrészek esetén a gumi minden esetben ivóvízre alkalmas gumikeverék, a bevonatolás pedig a teljes felületre kiterjedő vulkanizálással történik, a kúszó korrózió elkerülése érdekében.

Biztos lehet a minőségben: termékeinket a jövőnek tervezzük és gyártjuk.

Az ivóvíz-hálózati szerelvények egyik legfontosabb követelménye („minőségi mutatója”) felhasználói oldalról az ivóvízzel közvetlenül érintkező felületek, azaz legtöbb esetben az öntvény alkatrészek epoxy bevonata, valamint a nemfémes (általában gumi) tömítő elemekkel szemben az, hogy több éves (akár több évtizedes) folyamatos üzem, azaz az ivóvízzel való közvetlen érintkezés során se alakuljon ki számottevő biofi lm (mikroorganizmus-réteg) a fent említett felületeken.

A nemzetközi laboratóriumi gyakorlat és annak szabványosított vizsgálati háttere jelenleg két akkreditált ellenőrzési folyamatot fogad el a biofi lm (mikroorganizmus-réteg) felépülésének mérésére és minősítésére az ivóvízzel érintkező csövek, idomok és szerelvények belső epoxy és gumi felületeire: a BS 6920 és a DIN DVGW W270 szerinti vizsgálati eljárások összességét. A vonatkozó szakirodalom szerint a két eljárás egyenértékű annak ellenére, hogy más-más vizsgálati módszer alkalmazásával jut el ugyanarra a végeredményre, azaz a kifejlett biofi lm fi zikai paramétereinek értékelésére. Az EUROFLOW FOCUS termékcsalád az NSF WRc BS 6920 szerinti eljárást alkalmazza a szóban forgó termékek antibakteriális tulajdonságainak mérésére, azután pedig a minősítés számszerűsítésére és dokumentálására.

EPDM gumi próbatest előkészítése
BS 6920 szerinti antibakteriális minősítésre

EPDM gumi felület mikroorganizmus  réteggel fertőzve

BS 6920 szerint minősített EPDM gumi felületen a mikroorganizmus réteg NEM jelenik meg!

DN100 tolózár 2500 ciklusos
nyitása-zárása

DN300 tolózár hidraulikai
vizsgálata

Az AEON alapítása 1996-ban történt az Egyesült Királyságban, a gáz- és víziparban képzett két szakmabeli magánszemély által.

Az AEON gáztolózárak kielégítik az alábbi dokumentációs- és szabványkövetelményeket:

DVGW, GIS-V7, EN 13774, EN 1171, PED directive (CE), KITEMARK.

Tartós üzemi hőmérséklet: -20 °C – +60 °C

Max. üzemi nyomás MOP: 16 bar-ig

A konstrukció részletei:

gömbgrafitos öntöttvas ház és fedél epoxy bevonattal + emelőszemmel DN150 méretben és felette minimum 250 mikron vastagságú epoxy

kívül-belül NBR (pentán-álló) gumival vulkanizált zárótest:

 • maximális fenékfurat-átmérővel a lerakódások elkerülése érdekében
 • megvezető papucsokkal az alacsony működtető nyomatékért

A tolózár-zárótest felépítése során alkalmazott kettős tömítési rendszert nemzetközi szabadalom védi.

fedéltömítés horonyba ágyazva és a fedélrögzítő csavarokat is
egyenként körbeveszi (a tömítés kilökődésének elkerülése érdekében)

rozsdamentes acél fedélrögzítő csavarok, fészkük tömítőanyaggal kitöltve (teljes elzártság a külvilágtól, a nedvességtől az elektrokémiai korrózió elkerülése érdekében)

minimum 13% Cr (króm) tartalmú korróziómentes orsó

 • hengerelt (mángorolt) kialakítása, megvezetése és csapágyazása az alacsony működtető nyomatékért
 • többszörös „O” gyűrűs tömítése a maximális biztonságú gáztömör zárásért

nyomás alatt cserélhető orsótömítés

teljes nyomon-követhetőség a terméket kísérő dokumentáció és a terméken levő adattábla és QR kód alapján

Konstrukciós változatok:

 • A., F4 / F5 karimás kivitel
 • B., Polietilén hegtoldatos kivitel
 • C., Acél hegtoldatos kivitel

H-2030 Érd, Aszfaltozó u. 27-29. • Tel.: (+36-23) 379-223, 379-224 • Fax: (+36-23) 379-222
E-mail: mail@euroflow.hu • Internet: www.euroflow.hu

Ha kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, kérjük, hívja kollégánkat:

Oberding Kornél 23 / 521 547